• Elin Iderström

Ny produkt: Gör det själv-kit bivaxssalva

Nu säljer vi fiffiga kit där du enkelt kan svänga ihop toppklassig bivaxssalva av högsta kvalitet hemma. Så här ser de ut!Många har frågat efter vax att göra egna hudvårdsprodukter av och äntligen har vi ett gäng att sälja!


I Gör det själv-kitet ingår:

  • Ca 25 täckvax av allra bästa kvalitet från egna eller närliggande bigårdar

  • Två mörka glasburkar med lock, perfekt för hudvård.

  • Instruktion

  • Två etiketter

  • En spatel att blanda salvan med (vax fastnar rätt bedrövligt i köksredskap)

Kitet räcker till två burkar salva om vardera 60 ml, det enda du behöver tillsätta är ca en dl av din favoritolja, som till exempelvis rapsolja, olivolja eller kokosolja. Det följer med instruktioner i kitet, men jag har också precis skrivit ett utförligt blogginlägg med bilder och steg-för-steg-anvisningar. Det hittar du här: Gör det själv: Bivaxssalva.


Kitet kostar 120 kr.

När du handlar från Tistelgården går också 1 % av vinsten till att arbetet för att natur- och friluftsliv ska bli tillgängligt för alla barn, oavsett bakgrund. Läs mer om det här: Kulingprocenten. Många bäckar små!


Ett kit med produkter för att göra egen bivaxssalva.

Läs mer om hur vi väljer och resonerar om bivax här.


Bivaxssalvburkar på en grön duk.
Etiketterna som följer med är av fint återvunnet kraftpapper.

Förpackningar och materialval

På Tistelgården försöker vi jobba så hållbart vi kan i alla led, även när vi väljer emballage och förpackningar. Materialet vi använder prioriteras enligt följande:

  1. Återvunnet material

  2. Miljömärkt förnyelsebart material, som papper och kartong

  3. Återanvändbart material

Vi undviker helt engångsförpackningar i plast, både till egna produkter och de vi köper in i möjligaste mån. Dessutom har vi som tumregel att använda så lite förpackningsmaterial som möjligt. Därför har vi till exempel valt att inte köpa in miniflaskor med olja till det här kitet – de allra flesta av oss har redan matoljor i skafferiet så då är det bättre att spara in på den förpackningen!


I det här kitet har vi gjort en förpackning som går att ta isär och återanvända, både den etikettlösa papperspåsen av återvunnet papper och pappersklämman som håller ihop den. Glasburkarna går att använda om och om igen. Spateln är av FSC-märkt trä och etiketterna är av återvunnet papper. Papperspåsen runt bivaxet är också av återvunnet papper, liksom pappret för instruktionen.


Försäljning

Just nu säljer vi dessa på REKO-ring Karlstad den 29 juli.


Här finns beskrivet hur REKO-ringen fungerar. Det är ett smidigt och bra sätt att handla lokalt, inte bara från oss utan andra värmländska producenter.


Gå direkt till REKO-ringen och beställ!


Ha den bra dag,

hälsningar Elin