• Elin Iderström

Elins bin – Min första bok!

Nu är det nära! Den 24 mars släpps min debutbok och det är dags att bjussa på en rejäl förhandstitt. Jag dör en smula av stolthet, pirr och lycka. Så här ser boken ut!Vilken jädra grej! Vem ÄR ens den där coola biodlaren på framsidan? Helt klart en nypa sig armen-stund. längtar så tills jag får se den i verkligheten.


I Elins bin berättar jag om hur det är att bli biodlare, för den som inte har några förkunskaper innan. Boken består av åtta kapitel, där jag pratar om allt ifrån hur det är att undersöka bikupan, om vad som krävs för att bli biodlare, hur skötseln går till över ett år, vad du gör när honungen flödar och när bina dör, till massor av husmorstips om honung och bivax.


Biodling är ett häftigt äventyr, en klurig dans med bina och årstiderna och alldeles, alldeles underbart. Om du är nyfiken på biodling och kanske rent utav funderar på att skaffa egna, så vill jag att boken ska vara en nyfiken och peppande kompis att hålla i handen. Det finns många bra biböcker, men jag saknade en som speglade nybörjarupplevelsen. Så jag skrev den själv!
Så här skriver förlaget om boken:

"Det här är Elin Iderströms högst personliga introduktion till biodling. Den tar avstamp i när Elin plötsligt stod med sexton bikupor i sin trädgård och en lång lista på basala nybörjarfrågor. Då hjälper det inte att man desperat googlar och får tio olika svar. Så med samma entusiasm som Elin tog sig an bina började hon dokumentera och analysera sina framgångar och bakslag under de första åren som biodlare Resultatet blev boken Elins bin; om biodling, honung, bivax och business och här guidas läsaren från de första nervösa blickarna in i bikupan till den första sålda burken med nyslungad honung och den saliga lyckan av att ha trädgården full av surrande och pollinerande nya vänner. Boken är späckad med fakta, tips, foton, råd och instruktioner för den som också vill följa med på det stora äventyr som bina bjuder på, dvs det meningsfulla i att vårda en liten, liten varelse, så viktig för oss och hela vår omvärld."
Boken finns redan nu att bevaka på Bokus och Adlibris. Gör hemskt gärna det om du vill! Ju fler som bevakar, desto större chans att de öppnar för förhandsbeställning och att boken letar sig in på någon trevlig topplista.

Förutom i nätbokhandeln kommer boken bland annat att finnas i fysiska Akademibokhandlar och du kommer kunna köpa den signerad av mig om du vill, på webben eller vid fysiska träffar. Bland annat har jag fått lov att sälja den vid ett tillfälle på REKO-ring Karlstad. Mer info om det kommer!


Tack alla ni som varit en del av jobbet med boken! Mycket har jag fotat själv, men där jag gick bet fick proffsiga och kreativa Linn Malmén fota loss. Hon har bland annat fotat det fina omslaget. Tack Linn! Jag vill också tacka redaktör Malin Bergman för all hjälp med manusarbetet, Pernilla Qvist för fin formgivningen och såklart Petra och resten av gänget på Roos & Tegnér för allt stöd kring boken.


Hoppas du blir sugen på att läsa boken!

/Elin

2 kommentarer