SÅ HANDLAR DU

Tistelgården har ingen fast butik, varken här på gården eller på webben.
Under 2020 säljer vi istället våra produkter främst genom REKO-ring Karlstad, marknader och olika evenemang.
Läs mer om alternativen här.

 

REKO-RING KARLSTAD

Onsdagar på Solareturens parkering

Reko-ringar är ett koncept för att konsumenter ska kunna köpa direkt från livsmedelsproducenter utan mellanhänder. Det ska ge bättre relationer mellan köpare och säljare, en starkare lokal livsmedelsförsörjning och självklart massor av god, lokal mat! I praktiken går det till så att du som köpare beställer varor direkt från oss och andra små företag som bönder och mathantverkare, i en särskild Facebookgrupp: Reko-ring Karlstad. I den Facbookgruppen annonserar vi ut när vi är med och säljer våra varor. Börja med att gå med där, så hojtar vi de veckor som du kan beställa av oss!

EVENEMANG

Var och när: Under planering

Inför 2020 hade vi storslagna planer på att ha en pop up-butik här på gården, bjuda in till honungsavsmakning, ha kurser i att göra grejer av bivax och hitta på massor av annat roligt tillsammans. Sedan kom Covid-19. Vi vill såklart gör vårt bästa för att vara försiktiga och följa alla rekommendationer, så alla våra egna evenemang är uppskjutna på obestämd tid. Låt oss gå stärkta ur den här krisen tillsammans, och sedan få njuta av en alldeles vanlig vardag igen när allt det här är över. Då säger vi till när det är dags att ses!

MARKNADER

Var och när: Oregelbundet

Vi har planerat att delta under lokala marknader, som Alsters herrgård, Rotnäs och kanske Gammelvala under 2020. Just nu är det väldigt oklart vilka som kommer att bli av, så vi får helt enkelt avvakta och se.

 
 

TISTELGÅRDENS PRODUKTER

_MG_9570_edited.jpg

100 % VÄRMLÄNDSK HONUNG

Vår främsta produkt är såklart honungen. Vi säljer endast helt naturell honung som enbart kommer från våra egna kupor. Beroende på vilka växter som bina har besökt för att samla nektar har honungen olika färg och smak. Alldeles nyslungad honung är helt flytande, vi säljer även rörd honung som har kristalliserats till en fastare men mjuk konsistens. Vanligtvis säljer vi burkar om 350 g och 500 g, endast i glas.

BIVAXDUKAR

Av bivax går det att göra en mängd härliga produkter. Just nu är det populärt att göra bivaxdukar, som är ett tyg som impregnerats med bivax för att kunna användas ungefär som plastfolie kring mat. Du kan linda in en smörgås, täcka en liten skål eller vika kring rester av frukt och grönt. Och använda den om och om igen! Tistelgårdens bivaxdukar är gjord av täckvax, vilket är nygjort av bina till skillnad från vaxet man köper i ark som kan vara återanvänt många gånger om. På så vis känns det extra tryggt att använda till mat.

_MG_9956.JPG
piplok-kvadrat.jpg

KÖKSVÄXTER

Min biodling består just nu av sex stycken kupor Buckfastbin som står på familjens tomt i Brandsbol, norra Alsterdalen utanför Karlstad. Snart utökar vi odlingen med 10 kupor till och kommer att sälja honung efter bästa förmåga, jag, min man Niklas, mamma Gunilla och pappa Hans. Biodlingen följer du bäst på bloggen.

 

HÖR GÄRNA AV DIG!

0738182325

  • instagram
  • facebook